20 balandžio, 2024

ACTIVECITEZENS.LT

Aktualios sporto ir sveikatos naujienos

2022 m. pasaulio futbolo čempionato naujienos

Milijonai žmonių užplūdo Buenos Airių gatves pasitikti Argentinos rinktinės Šimtai tūkstančių, o kai kuriais skaičiavimais - milijonai, ekstazės apimtų argentiniečių plūdo į Buenos Airių gatves palaikyti šalies Pasaulio futbolo čempionato nugalėtojų. Rinktinė anksti ryte atvyko į Ezeizos oro uostą, kur tūkstančiai žmonių laukė su transparantais, vėliavomis ir signalinėmis raketomis, kad atšvęstų pirmąją Argentinos pergalę Pasaulio taurėje per 36 metus.
Pasaulio futbolo čempionatas

Milijonai žmonių užplūdo Buenos Airių gatves pasitikti Argentinos rinktinės
Šimtai tūkstančių, o kai kuriais skaičiavimais – milijonai, ekstazės apimtų argentiniečių plūdo į Buenos Airių gatves palaikyti šalies Pasaulio futbolo čempionato nugalėtojų.

Rinktinė anksti ryte atvyko į Ezeizos oro uostą, kur tūkstančiai žmonių laukė su transparantais, vėliavomis ir signalinėmis raketomis, kad atšvęstų pirmąją Argentinos pergalę Pasaulio taurėje per 36 metus.

Apie vidurdienį šimtai tūkstančių žmonių susirinko Buenos Airių centre, o pagrindiniai keliai dėl parado buvo uždaryti.

Nuo dramatiškos pergalės prieš Prancūziją sekmadienio finale Katare Argentinos sostinė gyvena vakarėlių režimu, kuris padėjo užmaskuoti Pietų Amerikos šalies, kovojančios su vienu didžiausių pasaulyje infliacijos rodiklių, ekonominius sunkumus.

Argentinos vyriausybė antradienį paskelbė nacionaline švente, kad sirgaliai galėtų švęsti pergalę.

Žaidėjai, kelias valandas praleidę Argentinos futbolo asociacijos (AFA) patalpose netoli oro uosto, išvyko atviru autobusu su užrašais „Pasaulio čempionai” ir trimis žvaigždutėmis, žyminčiomis šalies trofėjų trejetą.

Futbolininkai šoko ir džiūgavo kartu su autobusą aplenkusiais sirgaliais. Policija turėjo sulaikyti žmones, kad transporto priemonė galėtų judėti pirmyn, lėtai važiuodama miesto centro link.

Lionelis Messi atvedė Argentiną į stulbinančią pergalę pasaulio futbolo čempionate, po įtemptų 120 minučių trukusių lygiųjų 3:3 baudinių serijoje 4:2 įveikęs čempionų titulą ginančią Prancūziją.

Rungtynėse, kurios įeis į istoriją kaip vienos iš didžiųjų, Prancūzija du kartus atsilikinėjo nuo varžovų, kad rungtynės būtų perkeltos į baudinių seriją. Nors L. Messi užims pagrindines antraštes, Kylianas Mbappe tapo pirmuoju žaidėju, įmušusiu „hat-tricką” pasaulio futbolo čempionato finale nuo 1966 m., kai seras Geoffas Hurstas įmušė Anglijai.

Argentinos rinktinė dominavo 80 minučių ir atrodė, kad pasieks pirmąjį pasaulio čempionų titulą nuo 1986 m. 23-iąją minutę Messi iš baudos aikštelės išvedė savo komandą į priekį po to, kai buvo nuspręsta, kad Ousmane Dembele suklupdė Angelą Di Marią, nors sprendimas atrodė švelnus.

„Ši komanda, šie žaidėjai žaidžia už savo žmones. Jie žaidžia dėl Argentinos sirgalių”, – po rungtynių emocingai kalbėjo Lionelis Scaloni. „Tai yra tai, ką visada mačiau. Nėra jokių varžovų, visi traukia ta pačia kryptimi.

„Didžiausias pasididžiavimas yra žaisti už savo šalį. Žaidėjai sulaužė nugaras, pasiekė šį titulą, nes suprato, ką turi daryti aikštėje. Esame labai labai laimingi ir didžiuojamės.

„Šiandien esame pasaulio čempionai. Nors teko mušti baudinius, dėl puikaus žaidimo nusipelnėme pergalės. Tik kai kuriais momentais jie mums pridarė rūpesčių”.